Brand Logo
gfx_redline
Friday, May 2, 2008
Newsletter

Ledende internasjonal produksjonsbedrift åpner dørene for lokalsamfunnet!

At Hatteland Display AS er verdens ledende leverandør av displayer innen det maritime markedet, er det kanskje ikke så mange i distriktet som er klar over. Dette ønsket Hatteland Display AS å gjøre noe med, og i den forbindelse ble det arrangert Åpen Dag i produksjonsbedriften i Åmsosen.

image
Salgsingeniør, Bente Stene og Produksjonsleder, Janne Urdal Aursland, Hatteland Display AS med elever fra VG2 Elektronikk ved Karmsund Vidergående Skole


Tirsdag 29. april ønsket Hatteland Display AS skoleklasser og publikum velkommen til omvisning og orientering i produksjonslokalene, hvor det blir produsert displayer og computere i verdensklasse. Produksjonsbedriften i Nedre Vats utvikler selv produktene som blir solgt til både sivile og militære kunder, og pr. i dag har bedriften serieproduksjon av displayer fra 8" til 23". I tillegg blir det også utviklet og produsert industrielle computere. Kundegruppen er stor og vidtspennende, bedriften leverer sine produkter til blant annet fiskebåter, yachter, tank- og cruiseskip, og har også leveranser til den norske og den amerikanske marinen. I dag har Hatteland Display 155 ansatte, de fleste basert ved hovedkontor, salg-, utviklings-, service- og produksjonslokalene i Nedre Vats.

En stadig større etterspørsel etter produktene har ledet til et stadig større behov for nye medarbeidere, forteller Vivi Anne Aasbø Frøland, HR Coordinator i Hatteland Display AS. For å prøve å rekruttere nye medarbeidere og lærlinger, kom vi på ideen om en åpen dag hvor vi ønsket å invitere både skoleelever og publikum ellers til en omvisning i bedriften, forteller Frøland videre. Under båtmessen i Haugesund i april, hvor Hatteland Display AS var blant utstillerne, ble det levert ut invitasjoner og informasjon om Åpen Dag.

Skoleklasser ble spesielt invitert. Tirsdag denne uken var Åpen Dag et faktum, og nærmere 70 besøkende tok turen innom bedriften i Nedre Vats. Frøland forteller at bedriften med dette arrangementet ønsker å vise folk hva de driver med, og spesielt vise ungdommen og gjøre dem oppmerksomme på, hvilke muligheter som faktisk finnes i distriktet. Derfor er det også viktig å komme seg ut blant ungdommen, mener Frøland. Frøland forteller at bedriften hele tiden er på jakt etter folk med teknisk bakgrunn, og lærlinger innen elektronikk og logistikk. Og i så måte har Åpen Dag vært en suksess, bedriften mottok både jobbsøknad og søknad om lærlingplass under arrangementet.

De rundt 70 besøkende fikk en rundtur i bedriftens produksjonslokaler, testavdeling og serviceavdeling. Her ble det vist hvordan produkter blir laget, testet og reparert. I tillegg ble også forsknings- og utviklingsavdelingen med tilhørende laboratorium besøkt. Her fikk publikum innblikk i hvordan man designer både egne og kundespesifiserte maritime computere og maritime displayer.

Vivi Anne Aasbø Frøland forteller om en positiv reaksjon blant de besøkende, folk ble overrasket over å se at produkter som ofte blir produsert i Asia, faktisk blir utviklet og produsert i Nedre Vats.

I forbindelse med Åpen Dag kunne deltagerne bli med på trekning av Apple IPOD Shuffle 1GB Silver.

Her er de heldige vinnerne:
Ørjan Kleppe, Førresfjorden
Ingrid Langeland, Skjold
Ole J. Ohm, Nedre Vats
Kristian Skeie, Kopervik

About Hatteland Display
Hatteland Display manufactures high quality marine monitors and computers. Its products are used by system integrators and can be found on all vessel types, all over the world. The company prides itself on quality, and boasts multiple Type Approvals across all of its products. More information available at www.hatteland-display.com.

Media Enquiries from Hatteland Display
gfx_greyline
Eva Svendsen Strand
Marketing Manager

Tel: +47 5276 3763 (Norway)
Fax: +47 5276 5444
Email: eva.svendsen.strand@hatteland.com
www.hatteland-display.com
Media Enquiries from Saltwater Public Relations
gfx_greyline
Saul Trewern
Technical Account Manager

Tel: +44 (0)1202 669244 (UK)
Fax: +44 (0) 1202 672221 (UK)
Email: saul.trewern@saltwatercoms.com
www.saltwaterpr.com
gfx_redline
Company Logo Greyline
Hatteland Display AS
Åmsosen, N-5578 Nedre Vats, Norway
Tel: (+47) 5276 3700 - Fax: (+47) 5276 5444
WWW Logo