Mandag, November 16, 2015
Pressemelding

Norautron Group kjøper Hatteland Display
Norautron Group har inngått en avtale om kjøp av 100% av Hatteland Display fra Herkules Capital. Hatteland Display er en ledende global leverandør av maritime display og computerprodukter.

Hatteland Displays historie daterer seg tilbake til 1989, og selskapet er nå den ledende designer, produsent og leverandør av high-end display, panel computere og computere til alle segmenter av det profesjonelle maritime markedet. Selskapet har etablert sterke relasjoner til ledende systemintegratorer gjennom en vekststrategi bygget på teknologiledelse og innovasjon.

Norautron Group er et ledende teknologiselskap med en global tilstedeværelse. Gruppen operer i mange land globalt og har produksjonsanlegg i Norge, Sverige, Polen og Kina. Gjennom de siste 10 årene har Norautron Group hatt sterk vekst, både organisk og gjennom oppkjøp.

Etter kjøpet av Hatteland Display, vil Norautron Group ha en antatt årsomsetning på i størrelsesorden NOK 1,8 mrd, og være en betydelig aktør innenfor flere segmenter av elektronikkmarkedet med posisjoner både i markedet for ferdige produkter og komponenter.

Ledelsen i Norautron og Hatteland Display vil bruke tiden fremover til å jobbe sammen for å etablere en plattform for fortsatt vekst og utvikling som begge selskapene vil ha fordeler av.

Jørgen C. Broch, eier av Norautron Group AS og Styreleder understreker at selskapene passer meget godt sammen industrielt, og at synergier har vært en viktig driver for oppkjøpet. "Dette oppkjøpet vil styrke Norautron Groups posisjon som et globalt teknologiselskap", sier Jørgen C. Broch.

Trond K. Johannessen, President & CEO i Hatteland Display sier: "Vi er glade for å bli en del av Norautron Group. Det er en sterk industriell logikk i å kombinere styrkene til de to selskapene for videre å forbedre konkurransekraft og markedsposisjoner."

Tore Rynning-Nielsen, Senior Partner hos Herkules Capital sier: "Vi er glade for å selge Hatteland Display til en komplementær industriell aktør som Norautron Group og vi er sikre på at både Hatteland Display og Norautron Group vil ha store fordeler av denne nye grupperingen"--- Om Hatteland Display AS ---
Hatteland Display er lokalisert I Nedre Vats og har moderne produksjonsfasiliteter, inkludert egen optisk-bonding fabrikk. Selskapet har ca. 150 ansatte og har kontorer i Norge (Nedre Vats og Asker), Tyskland, Frankrike, USA og agenter i en rekke andre land. Selskapet produserer display- og computerprodukter til navigasjon, automasjon, posisjonering, overvåking og flere andre anvendelsesområder. Hatteland Display er den ledende leverandøren av løsninger til systemintegratorer i hele verden og fokuserer kun på det maritime markedet. I 2015 forventer selskapet inntekter noe i underkant av NOK 400 millioner med en EBITDA margin på ca 15%.


--- Om Norautron Group AS ---
Norautron Group AS er et teknologiselskap som ble etablert i 1986. Selskapet eies av J.C. Broch AS og er lokalisert i Horten, Norge. Fra en tidlig fase som kontraktsprodusent av elektronikk har gruppen ekspandert til industrielle computere, displayer, nettverk og overvåkingsprodukter for det profesjonelle markedet. Gjennom det siste tiåret har Norautron Group etablert eller kjøpt opp selskaper i flere land i Europa og Asia. Gruppen vil sammen med Hatteland Display ha ca. 900 ansatte i hele verden.

Se www.norautron.com/norautron-group for mer informasjon.

--- Presseforespørsler Hatteland Display AS ---
Trond K. Johannessen
President & CEO
Contact: +47 9159 6688--- Presseforespørsler Norautron Group AS ---
Rolf Leistad
Executive Vice President
Contact: +47 9115 5754Greyline
Hatteland Display AS
Stokkastrandvegen 87B, N-5578 Nedre Vats, Norway
Tel: (+47) 4814 2200 - Fax: (+47) 5276 5444
www.hatteland-display.com - mail@hatteland-display.com
Greyline

Information, pictures, illustrations and content may not, in whole or in part, be copied, photocopied, reproduced, translated or reduced to any electronic medium or machine-readable form from this document without the prior written consent of Hatteland Display AS. The products may not be copied or duplicated in any way.